Kvarnby, västra hamnen o andra ställen ...

... Ja, listan på oaser i och omkring Malmö kan göras lång. Vart av dessa två som omnämns i rubriken har sin egen charm. Lugnet på landet kontra hetsen i stan.
Härom dagen var jag ute tillsammans med tre trevliga personer och fotograferade lite. Äventyret började i Malmös utkant vid Kvarnby. Vår, eller rättare sagt min, tanke var att ta oss in på Kvarnby skrot och botanisera där en stund, men en hög port stängde oss ute effektivt. Vidare ut mot Kvarnbygården och upp i backarna där.



Efter att ha passerat ett el-staket fick vi möjligheten (Jennifer och jag) att komma hästarna nära. De var lite nyfikna.



Den ena bar någon form av skydd för ögonen, varför vet jag inte ...



Pållen till höger drog öronen åt sig mest hela tiden, kanske irriterad på de tillfälliga besökarna.
Vi körde vidare in mot stan för en ev. bild på "strykjärnet" strax intill polishuset, men solen stod lite fel för det. Så hamnen blev nästa mål.



Detta är bara en bråkdel av alla de nya bilar som stod och väntade på sina nya ägare.



Längst ute på Grimsbygatan finns en el/lampbutik som en gång i tiden var en restaurang tror jag. Vi gick runt där någon halvtimme, och bland annat Jennifer och Ulf tog chansen att se Malmö lite från ovan. Ett litet torn på kanske 10 meters höjd var en lätt match att besegra för dem. Eva och jag ville ha fast mark under fötterna. Bilden ovan är Smörkontrollen avspeglad i Sigmas fönster. Behöver jag säga att solnedgången denna afton var magnifik.



Efter besöket vid f.d. restaurangen for vi bort mot västra hamnen (ska man skriva v. hamnen med stor begynnelsebokstav, eller räcker det med liten?).
Parkering vid gamla helikopterplattan och promenad mot bebygelsen lite längre bort via promenadstråket längs vattnet.



Här kan hända allt ...



Har jag fingret på torson nu?



Tränar inför beach-wolleybollen.



Alla njöt denna kväll ...



Som sagt, alla njöt.



Och vad vore en vandring vid västra hamnen utan en bild på Turning Torso´n?



... och broen

Avslutningsvis så får du väl en lite solnedgång.
I det stora hela en fantastisk kväll med massor av bilder i datorns nu hårt ansträngda utrymme. Dags att göra en rensning ...

:: Lars ::




En dag i Ystad ...

En dag i Ystad blev en ganska trevlig dag trots väder och vind. Lalle och jag åkte iväg på förmiddagen med hjälp av jojo sommarkort. En fantastisk möjlighet man har under två månaders tid på sommaren, varje år.
Strax innan tåget anlände till Ystad så sa vi till varandra att ta en liten annorlunda väg än den vanliga. Det vill säga att inte besöka de vanliga turistmålen utan gå lite i periferin. Från stationen började vi gå mot hamnen och de stora silosarna för att sen vika av vid gamla fängelste, eller rättare sagt strax innan.

Lalle putsar sina solglasögon så han ser bra ut ...

Lalle på tåget ...



Tyskt skolfartyg



Skolfartyget



Lalle



4 personer står och kikar på bräderna som är skänkta av både privatpersoner och företag. Namnen kan skymtas i nerkanten



Hotfulla moln ...



Fiskebåtar ...



En man passerar en bänk ...



I en trädgård nära lasarettet ...



... och avslutningsvis en bild tagen för flera år sedan i Limhamn.

På rundan vi fortsatte passerade vi bland annat Malmövägen där det blev lite färdkost i form av en hamburgare för min del, och pytt i panna för Lalles.
Vidare in mot lasarettet och upp mot gamla vattentornet som numera inrymmer kontor om jag förstod det rätt. Runt vattentornet är det byggt ett fint område som går som ringar på vatten sett från vattentornet.
Nedåt mot regementsområdet, dock utan att nå dit.
Vek av in på Regemnetsgatan där pappas kusin Ingemar med familj en gång i tiden bodde.
Strax intill finns några kvarter som i byggstil påminner mycket om Skanörs gatuhus.
Väl vid stationen så hade tåget åkt för 5 minuter sedan så det blev till att vänta en knapp halvtimme.
På tåget så fick vi höra tydligt och klart om ett ställe i Malmö som heter DIP. En man talade i telefon så högt att jag ifrågasatte inom mig ifall han verkligen behövde en telefon, för den andra hade säkert kunna höra det ändå.
Väl i Malmö så måste jag bara iväg o klämma på ett objektiv hos Rajala, ett Sigma 8 - 16 mm vidvinkelzoom. En dag tror jag ett sådant finns i min kameraväska ...

:: Lars ::






En och samma bild ...

... visar jag i olika skepnader.

Utgick från en bild som togs bland prästkragarna i området där jag bor. Omvandlade dem i diverse olika program i datorn.
Håll till godo!











Fem olika bilder varav en som jag själv tycker sticker ut mer än de andra. Gissa!
I mina ögon är det bild nummer tre som gillas mest, vilken tycker du?


:: Lars ::




Morgonen 11.07.07

Vaknade vid 0530 och kikade ut. DIMMA!!! Jag for i kläderna och gick ut en liten runda på cirka 2 km intill hemmet. Hoppades den skulle hålla i sig en stund till.
Visar några av bilderna som togs nedanför ...



Början på rundan, här Femtorpsvägen.



Öster om Husie mosse



Spindlarnas nät syntes överallt.



Al finns det lite varstans utmed sträckan ...



Den lilla sjön strax nedanför Husie kyrka. För 37 år sedan såg det inte ut så här. Då gjorde jag nämligen lumpen på LV4 som låg intill kyrkan.



Svanfamiljen vaknar upp för en ny dag.



Lilla vägen ner till lerduveskjutbanan.



Avslutningsvis så ser vi ytterligare en bild med spindelns verk.

Sådana här dagar får man inte gå till spillo. Det var underbart att gå där i all ensamhet förutom en del fåglar som lät. Bland annat hörde jag göken gala, vilket väl är en företeelse som brukar vara i maj månad. Trevligt var det i alla fall.

Avslutar med en bild från gårdagens lilla vandring längs Linnérundan i Kristianstads vattenrike.



Lilla kalven verkar fundersam på hur en annan av kossorna kan gå ur bilden i överkant, och komma tillbaka i nederkanten.

:: Lars ::






En svartvit period ...

Den senaste tiden så har jag exprimenterat lite i svartvita fotokonsten. Inte alltid så enkelt minsann. Använder nog lite för mycket svärta i bilderna, enligt en del. Själv så faller jag för bilder med svärta i.
Så varsågod, lite bilder i s/v.



Första bilden är som ni kanske ser från inre hamnen i Malmö. Den är ursprungligen tre bilder sammanslagna till en, s. k. HDR. Vidare till Efex silver pro 2.



Norra hamnen i Helsingborg.



Spegling i Helsingborg



Regnet bara strilar ner ...



På Hyllie station.



En situationsbild från trappan upp mot Kärnan i Helsingborg. En trevlig bild där man kan skåda många olika konstelationer bland människor och djur. Lite blåtonat är den också.

Med det, ha det bra i sommarvärmen ...

:: Lars ::




RSS 2.0