Sunhultsbrunn - ett samlarområde

Min lilla hobby vid sidan om fotografering är att samla vykort från bl.a. Sunhultsbrunn i Aneby kommun. Varför i hela fridens namn ska man samla på ett sån håla. Här bor kanske ett par hundra människor.
Jo så här är det: När jag en gång i tiden skulle börja skolan var det just i denna lilla ort som Gud glömde. Minnena var många då vi flyttade därifrån till lilla Eslöv i Skåne. Hittade för kanske något 10-tal år sen ett vykort därifrån och fick idén att leta efter fler. Idag ligger min samling på c:a 160 olika vykort från denna lilla håla.
Här bodde vi.
Vårt hem till vänster
Centrum eller vad man nu ska kalla det ..
:: Lars ::

En bild - tre "nyanser"

Det finns två olika sätt för mig att bearbeta en bild på, ja egentligen är där fler. Idag ska jag lägga in tre bilder här där den första bara är nerskalad till 72 dpi, den andra är förändrad med s.k. LAB vilket betyder att jag ändrar på färgläget från RGB (RödGulBlå) till ett läge som då kallas för LAB som då är två kanaler A och B samt ett Ljushetslager L. Det tredje grejen förklarar jag genom en länk till http://www.moderskeppet.se
Helt obearbetad bild
LAB-läget har använts.
Drömljus alá Moderskeppet
Man kan som du ser göra om bilder på många sätt varav tre ses här.
:: Lars ::

Modeller igen ...

Ännu fler av mina modeller får du nu ta del av. Dessa två är tagna i Hammarby, eller rättare sagt mellan Södermalm och Hammarby.
Hammarbyhamnen
Järnväg gör sig bra i denna form av fotografi.

Mina "modeller"

Ett intressant sätt att behandla bilder tagna lite uppifrån är att skapa litta sudd i förgrund såväl som bakgrund. Det gör att nästan vilken bild som helst ser ut som en modell av typ järnväg eller liknande. Här ska du få ta del av några av mina bilderi detta tema.
En park i Landskrona
Ullared
Köpenhamn
Stockholm
Nu ska jag avslöja hur de är gjorda. Det kan inte bli enklare än jag gjort det. Gå in på http://www.tiltshiftmaker.com så fixar man det där.

snart 14 dar sedan ...

... jag var en sväng till Stockholm. Hösten var kommen mycket längre där än vad den gjort på hemmaplan. Vädret var väl inte hela tiden fotograferingsbart, men jag gjorde vad jag kunde med kameran ändå. Alla dagarna utgick jag från min brors lägenhet i Hammarbyhöjden strax intill Globen. Myckat hanns med dessa 4 dagar det var fråga om. Orchidéer, Postmuseum, Moderna museet och mycket annat.
Lägger ut några bilder bl.a. från Åkeshov, Söder och söder om Söder.
Vid Gullmarsplan
Kolerakyrkogården
Gamla kvarter intill Fjellgatan
Söder
En orkidéutställning fanns intill slottet i ett växthus
Åkeshov
Kraften kommer uppifrån
Kraften kommer uppifrån.
Ja, håll till godo med dessa bilder ...

Ny vacker dag ...

God morgon på dig!
Jag börjar dagen med att sända ut en bild i cybervärlden.
I början av augusti körde jag och en kompis (Lalle) till Blekinge. På vägen dit passerade vi Kyrkö mosse i Ryds västra utkant. Här vallfärdar fotografer för en enda sak, skrotbilarna i skogen. Regnet hade precis upphört när vi kom dit vilket gjorde ljuset perfekt för fotografering.
Två bilder får du se här nu.
Kyrkö mosse augusti 2009
Kyrkö mosse augusti 2009

Ett bättre köp!

För en tid sedan gick jag förbi pantbanken nere vid Triangelen i Malmö på väg till jobbet. I fönstret låg en massa prylar med prislappar på. Ett av objekten var ett objektiv som jag fastnade för. Eftersom jag har en Olympus E-3 med 4/3-fattning för optiken så finns inte så många gluggar att få tag på utanför Olympus egna. Men här fanns nu ett Panasonic 14-50 mm just med denna fattning. Dessutom har Leica satt sitt namn på gluggen vilket i sig borgar för att kvalitetn ska vara god. De ville ha 1895 kronor för det. Hade betänketid över helgen och slog sedan till.

Detta objektiv är ett av de bästa jag någonsin haft över huvud taget. Bara ett Tolina 200 mm och 17 mm kan mäta sig i skärpan.
Några bilder bör jag väl kasta ut så det inte bara blir text av allting.
På sluttningarna av Hallandsås.
Lalle och ett av husen i Ramlösaparken

Nytt från mig ...

Så då var man igång med bloggen, hoppas jag. Ska i alla fall försöka vara "duktig" på att skapa inlägg här.
Eftersom jag inte har min nuvarande websida direkt aktiv får detta ses som ett seriöst alternativ.
Var ute en sväng med min vän Lalle härom dagen i Ramlösaparken i Helsingborg.

RSS 2.0